Nieuwe boeken aan super prijzen!

Veiling

Wie niet waagt, niet wint! Het leven is aan de durvers en soms moet je gewoon niet teveel nadenken maar gewoon doen. Dus, op een blauwe maandag zag ik op een online veiling dat er 3 pallets met nieuwe boeken te koop werden aangeboden. Ik deed een bod, vergat zelfs enkele dagen later dat ik een bod had gedaan en kreeg een mail in mijn mailbox met de informatie dat ik de veiling had gewonnen.

Een logistiek probleem

De 3 pallets wegen 1,5 ton en nemen meer dan 5m3 ruimte in. Een gewone bestelwagen kan dit niet laden, dus een kamionneke dan maar besteld met chauffeur om het van de veiling naar het magazijn te kunnen brengen. Het ophalen en leveren heeft me meer gekost dan de boeken zelf. Het is ook goedkoper om een LTL container vanuit China naar Antwerpen te laten afkomen, dan een ritje van Stekene naar Brasschaat. Maar soit, ze zijn tot in het magazijn geraakt.

Een verrassing

Wanneer je op een online veiling koopt, dan weet je niet altijd precies wat je koopt. Je weet het ongeveer en dat kan soms tot onaangename verrassingen leiden. Maar kom, het leven moet spannend en fun zijn, toch?

Toen mijn vrouw en ik vrijdagmiddag naar het magazijn reden om te kijken wat ik had gekocht, was het geluk aan mijn kant. Immers, mijn grootste vrees was dat ik misschien maar 1 titel of misschien ten hoogste 5 titels. Dit had dan problematisch kunnen worden. Gelukkig heeft de partij boeken 22 titels wat maakt dat ik op ongeveer 160 per titel zit. Dit is haalbaar zeker ze allemaal gewoon “NIEUW” zijn.

Verkopen

Vanaf morgen ga ik dan eerst al de boeken netjes tellen en ze invoeren in mijn computer. Dan ga ik ze listen op BOL, BooksinBelgium, eBay, en 2dehands.be. Ze zullen uiteraard niet allemaal op 1 of 3 maanden verkocht geraken, maar NIEUWE boeken aan die prijs, dat ga je op het hele internet niet vinden!

Verkoopprijzen

Voor degene die van plan zijn om een online handel op te zetten, is dit een buitenkans. Hieronder zijn de prijzen :

  • vanaf de aankoop van 250 boeken, betaal je €1,65 per boek ex verzending
  • vanaf de aankoop van 500 boeken, betaal je €1 per stuk ex verzending.
  • koop je het hele lot, dan ga ik je een bodemprijs geven ex verzending

Je kan de boeken komen ophalen of je kiest voor verzending.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *