De week van "Thrillers & Spanning"

door Jose Noulez de Miguel Aan April 30, 2020

Vroeger op het Atheneum hadden we een leraar Nederlands die ons verplichte om minimaal 50 boeken te lezen tijdens het schooljaar. Dat mochten allerlei boeken zijn, behalve strips. We kregen van hem een lijst met de klassiekers maar mochten ook romans lezen en thrillers. Het was toen de periode dat het "not done" was als je voor romans en/of thrillers koos. Wou je erbij horen dan las je Harry Mulisch en consoorten.

Waarom zijn thrillers zo leuk om te lezen?

Ik vind (goeie) thrillers fijne boeken om te lezen omdat ze je vanaf de eerste pagina bij de keel grijpen. Je zit onmiddellijk in het verhaal en je leest het boek in 1 keer uit. Om je een voorbeeld te geven: het laatste boek dat ik gelzen heb, was een interessant boek over de Dossinkazerne, maar daar heb ik 1 week over moeten doen omdat het boek zoveel van me eiste. Terwijl een thriller van hetzelfde aantal pagina's gewoon ten laatste de dag daarna uit is.

Wat ik bij thrillers ook heb is de inleving. Soms lijkt het of ikzelf in de huid van het personage zit. Ik voel als het ware de spanning en de emoties die het hoofdpersonage voelt. Je zit ook dikwijls in een andere wereld. Het is net of je een virtuele bril draagt en je bent als het ware zelf aan het rondstappen in het verhaal.

Dikwijls zijn vooral goeie thrillers gebaseerd op gebeurtenissen die echt plaats hebben gevonden. Of hebben ze een gedetailleerde historische achtergrond. Wat te denken van geheime genootschappen die in thrillers worden beschreven? 

Een van de betere thrillers van Vlaamse grond vind ik de boeken van Jef Geeraerts over het duo Vincke & Verstuyft. Toen ik voor de eerste keer één van deze boeken las waarin de schrijver beschrijft waar in Antwerpen het verhaal zich afspeelde, zag ik me zelf daar rondlopen. Elk detail dat de schrijver beschreef, kende ik. Waanzin gewoon hoe iemand zo gedetailleerd gevoelens bij een lezer kan opwekken.

Daarom deze week de "week van de thrillers & spanning" bij www.thekingofbooks.com. Momenteel zijn er 160 boeken "Thrillers & Spanning" te koop vanaf €1 per boek.

ACTIE OP THRILLERS & SPANNING

Deze week loopt er een actie vanaf vandaag tot en met 10/05/2020 waarbij je 10% korting krijgt bij een minimale aankoop van €10. 

Vul gewoon volgende kortingscode "Thrillers" in bij je afrekening en je korting wordt verrekend.

En deze wou ik nog met jullie delen (korte versie):

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER
TERUG NAAR BOVEN