Sport, Reizen, Geschiedenis en koken. Een greep uit de aanvoer deze week.

door José de Miguel Aan May 09, 2019

Het fijne aan boeken inkopen is dat je bij elke nieuwe aanvoer titels leest waarvan je zin hebt om het boek vast te pakken en beginnen lezen.

Er is dan ook geen enkel onderwerp waarover nog niks is geschreven volgens mij. ook deze week laat ik jullie kennismaken met enkele mooie titels. 

Mijn leven, Sven Nys

Sven Nys vertelt in dit boek hoe hij altijd de beste wou zijn. Dankzij vooral Sven Nys is de populariteit van het veldrijden in Vlaanderen enorm groot. Maar dit boek gaat meer dan enkel over zijn sportieve successen. Dit boek gaat ook over de mens Sven Nys en krijg je een inkijk in de evolutie die hij als sportman en als mens heeft doorgemaakt.

Eens je dit boek begint te lezen dan sprint je gewoon naar de laatste pagina omdat het boek gewoon zo goed is. Het is fijn te lezen hoe hij zijn carrière als sportman is begonnen en wat hij allemaal heeft moeten doen om topsporter te worden. Als je nieuwsgierig bent geworden koop dan zeker dit boek

Vergeten Koninkrijken 

Norman Davies is in Vergeten Koninkrijken een begeesterde gids door tweeduizend jaar geschiedenis. 

Waar zijn de grote namen van weleer gebleven? Aragon, het Byzantijnse Rijk of Etrurië? Norman Davies haalt vijftien vergeten koninkrijken, hertogdommen en republieken weer onder het stof van de geschiedenis vandaan. Zijn relaas bulkt van de verrassende verhalen en de rake observaties.

Mijn droom van Afrika

In dit boek beschrijft ze haar nieuwe reizen naar Afrika, onder meer een lange voettocht door Namibië en een reis naar Kenia, haar ontmoetingen met allerlei mensen en hulporganisaties en de projecten waar ze mee bezig zijn, onder andere in de sloppenwijken van Nairobi. In het laatste gedeelte van het boek doet ze verslag van haar reis, samen met haar dochter Napirai, naar Kenia, waar Napirai haar vader en halfzusjes ontmoet en andere familie leert kennen en ook Corinne allerlei mensen weer terugziet. 

Het Amsterdamse bomenboek

Dit rijk geillustreerde, verzorgd uitgegeven boek neemt bewoners en bezoekers van Amsterdam mee naar markante bomen, parken en begraafplaatsen en vertelt geinspireerde verhalen. Over de laatste dagen van de paardenkastanje die Anne Frank zag vanuit het Achterhuis, over de drassige bodem in het Vondelpark waar bomen moeilijk houvast kunnen vinden of over de naar elkaar toegegroeide platanen in de Lomanstraat.

Puur eten

Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Het is zeker geen dieet. Haar pure keuken is een begrip geworden: gezond, bijzonder lekker en weinig werk in de keuken. Gepassioneerd door voeding, volgt Pascale Naessens in 2003 een klassieke opleiding tot restauranthouder.

Voila, ik heb er deze 5 boeken uitgehaald maar uiteraard zijn er nog vele boeken bij die ik hier evenzeer had kunnen vernoemen. Zoals oa "Ik ben God niet" (Frank Vandenbroucke), "Viking, zoon van het Noorden" (Tim Severin), "Verzwegen verlangen" (Wannes Dupont), "Het Leonardo Kompas" (Bernard Lernout), "Tax me if You can" (Michel Maus), "De Intieme Dood" (Marie de Hennezel), "Drie Zen Meesters" (John Stevens), "Wereldkind" (Renée Wolfs), "Napoleon" (Bart Van Loo), "Het verslag van mijn onderzoek" (Herodotos), "Marrokaans-Arabisch" (Jan Hoogland) en nog veel meer ....

En blijf op de hoogte bij The King of Books zodat je regelmatig van onze acties kunt genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER
TERUG NAAR BOVEN