Wordpress Blog versus een eigen Online Winkel

door José de Miguel Aan May 06, 2019

Vroeger (en nu nog) was Wordpress de manier om je ideeën en/of belevenissen met het internet te delen. Tegenwoordig hebben alle online winkelplatformen een blog waar je naar hartelust kon schrijven.

Toen ik 3 jaar geleden begon met tweedehands boeken te verkopen via Amazon en bol.com had ik op Wordpress een blog die ik linkte aan mijn winkel op bol.com. Ik wist dat je op Wordpress mits behoorlijke kennis van zaken ook producten kon verkopen. Alleen had ik 2 problemen : ten eerste, behoorlijke kennis hiervan had (en heb) ik niet en ten tweede je moest ook een eigen online platform hebben? Maw 2 keer geld : een keer geld voor een blog en ook nog eens geld voor de nodige plug-ins en weet ik wat nog.

Ik ben toen beginnen zoeken op het internet naar een online platform die en producten kon verkopen en een blog had. En dat bovendien nog verstaanbaar was voor een leek (nerd) als ik. Deze heb ik 1 maand geleden gevonden en sinds 10 dagen staan de eerste 1200 premium tweedehands boeken er op. De rest, een kleine 5000 boeken, volgen stap per stap. The King of Books was geboren!

Makkelijk is dit niet want ondertussen verkoop ik op bol.com dagelijks tussen de 12 en 25 boeken. Het voordeel dat ik nu heb is dat alles op 1 plaatst zit en dat ik met mijn blog toch ondertussen gemiddeld 20 dagelijkse bezoekers heb. Uiteraard is dit geen groot aantal, maar op deze korte tijd vind ik het niet verkeerd. En dit geeft aan dat er nog behoorlijk wat groeimarge is.

Alles goed en wel hoor ik jullie al zeggen, maar heb je al een boek verkocht. Fier als een gieter deel ik jullie mee dat 1 boek al verkocht is geweest via The King of Books. Gene vette, akkoord. Het is normaal dat jullie meer vertrouwen hebben in Amazon en bol.com dan ik The King of Book en dus eerder bij die 2 giganten gaan kopen dan bij de kleine online ondernemer. Nochtans is de service en zijn de prijzen dezelfde.

In mijn vorige carrière als (top)verkoper in de modewereld heb ik altijd service op de eerste plaats gezet en pas daarna de prijs. Zeg zelf nu : wat ben je met een goedkope prijs als je je aankoop niet op tijd hebt gekregen en/of de kwaliteit niet dezelfde is als was beloofd? Nee, geloof me, ik als kleine online ondernemer moet op zijn minst een even goede service kunnen geven als die 2 giganten of ik heb geen reden van bestaan.

Zie hieronder wat bol.com van The King of Books vindt en wat de score is die de kopers geven.

Voor bol.com scoor ik met mijn "Prestaties" 9 op 10!

 

 En de klanten geven mij een score "Beoordelingen" die op "Levertijd", "Productinformatie" en "Bezorging" allemaal boven 9 op 10 liggen!

Een groot voordeel van een eigen online winkel is dat je je klanten en subscribers op regelmatige tijdstippen een mail kan sturen met verrassingen :-)

Daarom, beste vrienden (Gilles De Coster - De Mol), aarzel niet en heb geen schrik. Schrijf jullie in en binnenkort mogen jullie iets leuks verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER
TERUG NAAR BOVEN