Verzendingen

door José de Miguel Aan May 04, 2019

Vandaag wil ik het even hebben over verzendingen.

Met alle online aankopen die elke dag worden gerealiseerd, is het belangrijk om even stil te staan bij de impact hiervan.

Ik ben een kleine online boeken verkoper maar elke dag breng ik tussen de 8 en de 20 boeken naar het DPD pick-up point bij mij in de buurt. Deze morgen zag ik de vaste chauffeur van DPD en hij had het stervensdruk. (zoals altijd trouwens) Dus vroeg ik hem : "Mohammed, zo druk kerel" Hij antwoordde me dat hij vandaag 200 pakketten diende af te leveren op een goeie 150 adressen. Ik wist effe niet wat ik hoorde. Ik ben me er van bewust dat de koerierdiensten elke dag behoorlijk wat adressen moeten afhaspelen. Maar 150 adressen!!!

De online verkoopplatformen zoals Amazon, bol.com, ea hebben het ons inderdaad veel te makkelijk gemaakt. Wij zijn het zo gewoon om te bestellen en het thuis te laten leveren dat we niet stilstaan bij de gevolgen hiervan. Waarom halen we onze pakketjes niet af op afhaalpunten zoals tankstations, supermarkten, dagbladhandels, etc.. ipv het naar huis te laten bezorgen? Niet alleen verminderen we de ecologische voetafdruk en verminderen de stress van de koerierdiensten maar hoeven we vooral niet thuis te blijven tot de koerierdienst langs komt met ons pakje. Meermaal maak ik mee dat ik retouren krijg omdat de geadresseerde niet thuis was toen de koerierdienst langs kwam. Ook ik wacht niet graag een hele dag op mijn pakje. Dus waarom het niet laten bezorgen op een pick-up point in de nabijheid?

Ik heb vandaag de beslissing genomen om mijn verzendkosten te wijzigen. Wil je je pakket thuis krijgen? Wel dan betaal je de volle pot. Ga je echter akkoord met het laten leveren bij een pick-up point naar jou keuze, dan betaal ik tot 50% (Belgie) en tot 20% (Nederland) van de verzendkosten als jij je aankoop laat bezorgen op een pick-up point bij jouw in de buurt.

Het zou fijn zijn mochten jullie me laten weten wat jullie verkiezen :

  • aan huis
  • pick-up point

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER
TERUG NAAR BOVEN